Videoconsult bij DAC de Stellingwerven

Oosterwolde/Noordwolde - DAC de Stellingwerven biedt tijdelijk videoconsulten aan. De dierenartsen van zowel locatie Noordwolde als Oosterwolde geven via videobellen hun adviezen door.

Dit doen ze om zo de sociale contacten te beperken in verband met het Corona virus. ‘Natuurlijk kan het dier zo niet fysiek onderzocht worden, maar we kunnen wel advies geven,’ zegt dierenarts Lucy Valkering. Door middel van videobellen is het net iets gemakkelijker dan alleen telefonisch te beoordelen of het nodig is om toch langs te komen of om medicatie op te halen. Dat ene rare plekje kan bijvoorbeeld in beeld gebracht worden of het gedrag van het dier kan worden geobserveerd.

Om een afspraak te maken kunnen klanten bellen met de praktijk. Het videoconsult wordt dan ingepland en de dierenarts belt op het afgesproken tijdstip terug. Klanten die herhaalmedicatie of voeding komen halen worden verzocht om van te voren te bellen. Zo kunnen de producten worden klaargezet, wordt het contactmoment verkort en een volle wachtkamer voorkomen. Ook geldt het verzoek om alleen te komen. Voor klanten die niet in de gelegenheid zijn om zelf medicatie te komen ophalen bezorgt DAC de Stellingwerven ook. Wanneer telefonisch contact opgenomen wordt, kunnen de mogelijkheden besproken worden.