Huizen Rotanstraat gaan plat

Noordwolde - De sloop van 14 woningen aan de Rotanstraat in Noordwolde is in volle gang. De huizen maken plaats voor in totaal 10 twee-onder-een-kapwoningen.

Het wordt volgens Woningstichting-directeur Sake Lageveen een iets kleiner type woning. ‘Ze zijn heel geschikt voor één- en tweepersoonhuishoudens.’ De toekomstige huurprijs wordt 617 euro.

Van de veertien leeg gekomen woningen zijn bijna alle bewoners naar elders verhuisd. Slechts twee huishoudens keren straks terug in de nieuwe huizen. Het worden energieneutrale woningen zonder gasaansluiting. De nieuwbouw aan de Rotanstraat volgt na de inmiddels voltooide bouw aan de Van der Tuukstraat en Reitsmastraat.

Slechts een kant van de Rotanstraat wordt gesloopt. ‘De woningen aan de andere kant zijn technisch beter’, licht Lageveen toe.

Ook 14 woningen aan de Pitrietstraat staan op de nominatie om te worden gesloopt. Het gaat om de huizen die met de achtertuin grenzen aan de Rotanstraat. Het is de bedoeling om drie blokjes van vier woningen nieuw te bouwen.

Lageveen meldt dat nog niet alles in kannen en kruiken is. ‘Het overleg met de bewoners is gaande. Het is nu even lastig met corona. We hopen er rond de zomer uit te zijn. Dan heeft men nog een jaar de tijd om te kunnen verhuizen.’

Als alles meezit, zou de sloop dan half 2021 kunnen starten. ‘Maar het blijft op dit moment koffiedik kijken.’