Andries Meijer (89) uit Noordwolde overleden

Noordwolde – Op 89-jarige leeftijd is woensdagmorgen Andries Meijer uit Noordwolde overleden. Maar liefst 35 jaar was hij voorzitter van Rensport Noordwolde.

Zij hele leven was Meijer besmet met het motorvirus. Andries’ vader stak hem aan, en Andries op zijn beurt besmette zijn vrouw. Hij was niet alleen heel lang (tot 1995) het gezicht van Rensport.

Nuttert van der Heide-rally

Voor de Nuttert van der Heide-rally (met oude motoren) heeft Meijer ook veel betekend. ‘Ik heb altijd een voorliefde voor motoren gehad. Dat virus raak je niet meer kwijt’, vertelde Meijer in 2017 in de Stellingwerf. Hij wordt waarschijnlijk vanuit de kantine van Rensport naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Geschiedenis van Noordwolde

Naast de motorsport was de geschiedenis van Noordwolde zijn grote passie. Hij verzamelde beeld- en filmmateriaal en hield vaak lezingen over Noordwolde. Samen met Titus de Boer maakte hij een boek over de geschiedenis van het rotandorp en verzorgde jarenlang de cursus over de geschiedenis Noordwolde. Ook stond hij aan de basis van het Dorpsarchief Noordwolde.

Meijer werkte vroeger als administrateur bij rotanfabriek NV Trio in zijn woonplaats en ontplooide daarnaast dus veel activiteiten. Zo was hij onder andere voorzitter van de Krontjongclub Noordwolde.

Herdenking op 4 mei

Meer dan vijftig jaar organiseerde de Noordwoldiger bovendien de 4 mei herdenking in zijn woonplaats en begeleidde dorpsjeugd naar het oorlogsmonument in Noordwolde. Voor zijn verdiensten ontving Meijer een koninklijke onderscheiding.

Van het maken van tochten op zijn vooroorlogse motor genoot de Noordwoldiger tot op hoge leeftijd. Hij stopte er mee na een ongelukje. In 2017 verwoordde hij het zo: ‘Ik zette de motor aan de kant, het was mooi geweest. Ik belde de bezemwagen: finito.’