Hillebrand Diever keert terug bij SCO, Annick Koning naar LDODK

Oldeholtpade - Met ingang van het seizoen 2020-2021 neemt Hillebrand Diever bij KV SCO uit Oldeholtpade de functie van hoofdtrainer over van Aegle Frieswijk.

Diever is een SCO-er in hart en nieren. Hij heeft zijn trainerservaring onder andere opgedaan bij De Waterpoort, Drachten, ASVD, Oranje Zwart en tussen 2012 en 2014 bij SCO, waarmee hij in 2013 kampioen werd. Daarnaast heeft Hillebrand in het verleden verschillende jeugdteams binnen SCO begeleid. Daarvan komt hij nog spelers tegen in de huidige selectie

Vanaf seizoen 2020-2021 vervullen Hillebrand Diever en Arjan Kreeft, de huidige assistent trainer, volgens het bestuur ‘op basis van volwaardige gelijkwaardigheid’ de rol van het hoofdtrainer.

Annali Roeles (teammanager), Bouke Wortman (fysiek trainer/fysiotherapeut bij Fysioactief) en Josta Westenbroek (medisch verzorger) maken komend seizoen ook deel uit van het begeleidingsteam. Er wordt inmiddels ook gepraat met een kandidaat-trainer voor het tweede team.

Voordat de corona-crisis het zaalseizoen abrupt tot stilstand bracht was SCO al gedegradeerd uit de hoofdklasse, na een zaalseizoen waarin vlak voor de jaarwisseling Riko Kruit opstapte als trainer en Aegle Frieswijk de functie tijdelijk over wilde nemen.

Het bestuur houdt vast aan de bestaande ambitie: ‘stapje voor stapje terugkeren op het hoogste niveau'. Komend seizoen zal vogens het bestuur gebouwd worden aan een strijdlustig en fit team, waarbij herkenbaar korfbal wordt gespeeld. 'Hillebrand is hiervoor de juiste persoon om dit samen met Arjan te realiseren.’

Annick Koning vertrekt

Annick Koning(27), nu speelster van SCO, stapt aan het einde van het seizoen over naar LDODK/Rinsma Modeplein. Op de website van LDODK meldt ze: “Ik heb een mooie tijd bij SCO gehad, maar ben nu toe aan een nieuwe uitdaging.” Gorredijk is geen vreemd terrein voor Annick. Ze werkt dagelijks als activiteitenbegeleidster bij Maatwurk Ondersteuning, lid van de business club van LDODK.

Annick woont nu in Heerenveen en ontdekte het korfballen bij Sios in Wolvega. Als C-speelster stapte ze over naar SCO . “Ik ben nu aan mijn zevende of achtste seizoen bezig in de selectie van SCO. Maar ik sta nu op een punt in mijn leven dat ik nieuwe impulsen zoek. Dat geldt ook voor het korfballen, wat een belangrijk deel van mijn leven is. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen.”