KlusWijs Noordwolde bestaat 20 jaar

Noordwolde - KlusWijs Noordwolde bestaat twintig jaar. Het jubileumfeest van 3 en 4 april is vanwege het coronavirus uitgesteld.

Het begon allemaal bij de Fixet Agri Dier en Tuin, waar René en Joke een bedrijf oprichtten in april 2000. De winkel bevond zich in hartje Noordwolde aan de Hoofdstraat-oost met slechts een oppervlakte van 400m2. Deze kleine doe-het-zelfzaak verkocht naast bouwmarktartikelen diervoeders en accessoires. Dit was het begin van een groot succes. Naarmate de winkel groeide, was een uitbreiding hoognodig. Een uitbreiding was echter niet mogelijk in het centrum, dus een verhuizing werd de volgende stap voor René en Joke.

De oppervlakte van de winkel werd meer dan verdubbeld: van 400m2 naar 1000m2. Tijdens de verhuizing konden bezoekers bij de winkel aan de Hoofdstraat nog steeds terecht. Ondertussen bouwde René op eigen kracht het nieuwe pand aan de Molenstraat 5. Zo transformeerde de winkel compleet naar de gewenste stijl. Dit is ook wel te zien aan de authentieke, houten spanten in de winkel: deze wist René te bemachtigen uit een oud Heerenveens zwembad. In juni 2009 opende de nieuwe Fixet Agri Dier en Tuin als zowel een doe-het-zelfzaak, als voor een dier-en-tuinwinkel.

Op 20 oktober 2012 stond de wereld even stil. Door een noodlottig ongeval kwam man, vader en mede-eigenaar René te overlijden. Dit is echt een dieptepunt in de geschiedenis. Familie, vrienden en winkelbezoekers toonde veel empathie. Deze steun gaf Joke ook de energie om verder te gaan met het runnen van de winkel. Tot op de dag vandaag is dat nog steeds zo.

In november 2014 vond een nieuwe ontwikkeling plaats, namelijk de overstap naar de huidige formule KlusWijs. Er stond weer een hele metamorfose op de planning. Ieder hoekje van de winkel werd onder de loep genomen. Dit zorgde voor een nieuwe, frisse start.

De behoefte aan een fatsoenlijke werkplek werd steeds groter. In april 2018 breidde het pand zich met 500m2 uit. Hierdoor werd het mogelijk om een werkplaats voor de reparatie van tuinmachines te realiseren. Door deze extra ruimte breidde ook het assortiment zich uit en zorgde deze extra ruimte voor meer overzicht in de winkel.

René leverde een groot aandeel in het oprichten van het bedrijf. Joke: “Zonder hem was dit allemaal niet gelukt.” Tegelijkertijd is het 20-jarig bestaan ook een reden om feest te vieren doordat Joke de winkel voortzette. Samen met haar team en twee dochters zorgen zij iedere dag weer dat klanten tevreden het pand verlaten. “We hebben voldoende meegemaakt met ons allen, maar het heeft ons ook gesterkt in waar we nu staan. Ik zeg het niet makkelijk en niet zo vaak, maar ik ben bijzonder trots op hetgeen wat we hier hebben gedaan. We hebben een mooi team, we kunnen op elkaar rekenen, we hebben lol en werken hard.”