FC Wolvega start volgende maand met aanleg kunstgrasveld

Wolvega - FC Wolvega start dinsdag 14 april met de aanleg van het kunstgrasveld. Het doel is dat uiterlijk 5 juni het veld klaar is, zodat de opening op de slotdag van het seizoen (6 juni) kan plaats vinden.

Voordat de schop in de grond kan, had de voorbereiding flink wat voeten in aarde. Zo was er onduidelijkheid over het eigendom en daarmee gepaard gaande afvoerkosten van de sintelbaan. Ook moesten er afspraken gemaakt worden over hoe de club gebruikt maakt van de velden. De grond is namelijk eigendom van de gemeente. FC Wolvega heeft gebruiksrecht. Voor een kunstgrasveld ligt dit anders dan voor een natuurgrasveld.

Extra investering

Voor alle betrokkenen (behalve uitvoerder Antea) is de aanleg van een kunstgrasveld nieuw. Dat betekent dat er de afgelopen periode veel is overlegd tussen de gemeente en (een vertegenwoordiging van) het bestuur van FC Wolvega. Nieuwe ontwikkelingen maken het noodzakelijk dat de vereniging extra moest investeren om ‘korrelverspreiding’ te voorkomen. Goaltjes kunnen straks niet meer met pennen worden vastgezet. Er zijn dus een aantal nieuwe verzwaarde pupillendoelen nodig. Dit brengt extra onvoorziene kosten met zich mee.

Fondsen en acties

Om de begroting rond te krijgen, is nog zo’n 50.000 euro nodig. Dit gelf wordt niet via een contributieverhoging binne gehaald. Er zijn fondsen aangeschreven en FC Wolvega is in gesprek met de Vriendenclub voor een bijdrage aan de nieuw te plaatsen dug-outs op het hoofdveld. De eerste selectie houdt een extra actie en de sponsorloop staat volledig in het teken van het kunstgrasveld.

Oefenhoek

Ook de oefenhoek wordt opgeknapt en is vanaf 14 april niet meer in gebruik. De oefenhoek is vanaf het nieuwe seizoen weer beschikbaar. Door direct de oefenhoek mee te nemen levert een flinke besparing op, omdat bijvoorbeeld noodzakelijke machines toch al op het park zijn.

Wedstrijden en trainingen

Met de KNVB is afgesproken dat er vamaf 14 april geen wedstrijden gepland worden op het huidige wetraveld. Dit betekent dat de jeudteams waarschijnlijk iets vaker dan gebruikelijk een uitwedstrijd spelen. Wedstrijden die anders bij ons op wetraveld gespeeld worden, worden nu bij de tegenstander ingepland. De trainingen worden verplaatst naar de wedstrijdvelden. Voor een aantal senioren en de oudere juniorenteams worden trainingen misschien voor een paar weken verplaatst naar een alternatieve locatie. Het verplaaten van wedstrijden naar een doordeweekse avond is niet of nauwelijks mogelijk.