SCO kan degradatie niet meer ontlopen

Oldeholtpade - Door zelf te verliezen van Deetos en door de overwinning van Sparta op Odik is SCO officieel gedegradeerd uit de hoofdklasse.

De degradatie tekende zich het hele zaalseizoen al af. SCO schoot met name scorend te kort. Ook kende de ploeg de nodige blessures en schorsingen. Interim-trainer-coach Aegle Frieswijk had begin januari al rekening gehouden met degradatie toen hij het stokje overnam van Riko Kruit: ‘Het leed was in feite toen al geschied. Je draait zo’n neergaande spiraal niet in een paar weken om; temeer, als een ploeg niet fit is, kijkend naar de vele blessures. Na het verlies bij Odik en gezien de onderlinge resultaten was het wel klaar en hebben we meer de focus verlegd op plezier en beleving richting de rest van het seizoen. En daarin hebben we al wel stappen gemaakt.’

Melvin Frieswijk

In Dordrecht was er na meer dan een jaar revalideren voor het eerst weer een basisplaats voor Melvin Frieswijk. Als spelverdeler en schutter was hij nadrukkelijk aanwezig. Met zeven treffers voor rust was Frieswijk er mede voor verantwoordelijk dat SCO mee kon komen met Deetos. Het was voortdurend stuivertje wisselen en werd het een gevecht tussen met name de ongrijpbare Jordy van Elburg aan de ene kant en Melvin Frieswijk aan de andere kant. Beurtelings gingen de beide ploegen, voor wie er na de uitslag van Sparta-Odik niets meer op het spel stond, aan de leiding. Uiteindelijk zocht Deetos met een nipte 13-12 voorsprong de kleedkamer op.

Slotoffensief

Melvin Frieswijk kreeg na rust minder ruimte en Menno de Vries had het lastig met zijn scorende rol. Mede door treffers van Wessel Mulder en strafworpen van Kevin Sierdsma bleef SCO ook in het derde kwart in het spoor van de Dordtenaren, die zeker voor eigen publiek nog wat goed hadden te maken. Bij 20-18 gaf Van Elburg het sein voor een slotoffensief en vond ook de tot dan onzichtbare Jimin de Vries de korf, waarmee Deetos de basis legde voor de zege (23-18).

Spannende slotfase

SCO nam een time-out en deed een aantal omzettingen, waar met name Menno de Vries dankbaar van profiteerde. Met drie achtereenvolgende treffers was bij 24-23 de spanning terug en vluchtte interim-coach Ben Crum in een time-out. Dat pakte goed uit, want in de spannende slotfase kwam SCO net wat te kort om via Kevin Sierdsma, Kim van Dalen en Melvin Frieswijk een verdiend puntje mee te nemen.