Schaatsers rijden records

Steggerda - De 12-jarige Willeke Bouwhuis uit Steggerda eindigde op het internationale schaatstoernooi Vikingrace als vijfde bij de pupillen.

Aan het toernooi voor jeugdschaatsers in Thialf deden vijftien landen mee. Voor HCH Heerenveen deden drie deelnemers uit Weststellingwerf mee: Willeke Bouwhuis en Johan Bouwhuis uit Steggerda en Christiaan Land uit Wolvega.

Willeke Bouwhuis schaatste vier keer een 500 meter. Ze reed op de slotdag een persoonlijk record. Johan Bouwhuis reed twee maal een 500 meter en twee keer een 1000 meter. Op de langste afstand reed hij een dik p.r. Hij werd twintigste in het eindklassement. Christiaan Land schaatste een 500, 1000, 1500 en 3000 meter. Hij reed op de 1000 en 1500 meter een p.r.. Hij eindigde als achttiende in het eindklassement.

De deelnemers hadden allen twee of drie buitenlandse schaatsers als gast in huis. De familie Bouwhuis had twee Poolse meisjes in huis, die ook nog het podium bereikten. Hanna Mazur uit Polen was oppermachtig en won alle afstanden. De familie Land had Finse jongens in huis.