FC Wolvega Vrouwen 1 winnen door inzet

Voor de Vrouwen 1 van FC Wolvega was het zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd. Na een goed begin van de tweede seizoenshelft, thuis gelijk (2-2) tegen de koploper, en vorige week 1-2 winst bij HHC moest het team dit nu doortrekken tegen de laagvlieger Hollandscheveld.

De vrouwen begonnen de wedstrijd goed, toch duurde het nog 30 minuten voordat de beloning kwam. Een afgeslagen corner kwam terecht bij Sybrit van den Berg, vanaf 12 meter schoot ze de bal in, 1-0. Na 10 minuten was het weer raak. Een voorzet van Mara Oosterhof werd door een vrouw van Hollandscheveld in eigen doel geschopt: 2-0.

Helaas werd het voor de rust onverwachts 2-1. Na rust werd het al vrij snel 2-2 door een foutje van de tegenstander. Maar na een uur ging Margriet Samson er aan de rechterkant met de bal vandoor, laag trok ze de bal voor en al glijdend was het opnieuw Sybrit van den Berg die scoorde en de eindstand op 3-2 bracht. Volgende week spelen de dames weer thuis tegen nog een laagvlieger: SVO-VVZ uit Zwolle.