Poelier Kamperman neemt na 45 jaar afscheid van markt Noordwolde

Noordwolde - Marktkoopman Kees Kamperman nam vrijdag afscheid van de markt in Noordwolde. Hij is deze week 68 jaar geworden: tijd om het rustiger aan te gaan doen. Hij stond maar liefst 45 jaar op de markt.

Al vanaf toen hij 23 jaar oud was, is Kamperman als poelier te vinden op de weekmarkt in Noordwolde. Wethouder Jack Jongebloed kwam speciaal naar de weekmarkt om Kamperman te bedanken voor de 45 jaar dat hij in weer en wind zijn plek innam.

Wethouder Jongebloed zette Kamperman in het zonnetje voor de ogen van het marktpubliek en de dochter en kleindochter van Kamperman. Kamperman begon in 1975 op de weekmarkt in Noordwolde met een kraampje en heeft nu een vrachtwagen en een grote verkoopwagen.

De poelier kan nog niet helemaal afscheid nemen van zijn vak. Hij gaat nog door op de donderdagmarkt in Beilen en op de zaterdagmarkt in Stadskanaal. Het voorbereidende snijwerk kan hij daardoor overdag doen in plaats van ‘s avonds en ‘s nachts. Tachtig uur werken per week is daarmee verleden tijd.