Webshop Speelgoed Enzo houdt inloopavond

Wolvega - Speelgoed Enzo in Wolvega houdt zaterdag 22 februari haar eerste inloopavond voor winkelend publiek. Vanaf 20.00 uur zijn de deuren geopend en kunnen klanten winkelen met kortingen op al het speelgoed en baby en -cadeauartikelen.

Sinds augustus 2019 bestaat de nieuwe webshop gevestigd aan de Grindweg 49 in Wolvega. Eigenaresse Deborah Koelman kwam op het idee om een webshop te beginnen, naarmate de vraag naar goed/kwalitatief speelgoed toenam en na het sluiten van de Intertoys. Koelman: ‘Speelgoed gaat snel stuk als hier intensief mee wordt gespeeld. Uit eigen ervaring met drie jonge kinderen, is het soms frustrerend dat speelgoed kapot gaat, van plastic gemaakt is en niet milieu bewust geproduceerd wordt. Kwalitatief en duurzaam speelgoed is in en rondom Wolvega slecht verkrijgbaar en de vraag hiernaar neemt steeds meer toe."

Milieubewust speelgoed

Naast de kwaliteit is er een ruim aanbod in ecologisch en milieubewust speelgoed. "Het milieu is onze toekomst. Niet alleen wij kunnen beter zoveel mogelijk rekening houden met het milieu, ook onze kinderen zijn hier een groot aandeel in. Een goed voorbeeld doet volgen, jong geleerd is oud gedaan, zoals ze zeggen. Als kinderen het belang van het milieu vanaf jongs af aan in zien en rekening met milieu houden vanaf jonge af aan als normaal zullen zien, zal dit in de toekomst alleen maar meer winst zijn voor een goed en gezond milieu’, zegt Koelman.

Nieuwe boom

Bij veel houten producten wordt gebruik gemaakt van de Plant-a-Tree foundation. Deze foundation ontwikkelt goedgekeurd en duurzaam verbouwd hout voor de productie van houten speelgoed en verpakking. Voor elk verkocht product wordt een nieuwe boom geplant. Zo wordt er bij creatief speelgoed zoals krijtjes, gebruik gemaakt van sojawas en natuurlijke materialen in plaats van plastic en andere milieuschadelijke stoffen.

Kosteloos afhalen

Naast de bezorgopties die de webshop aanbiedt, is er de mogelijkheid tot kosteloos afhalen. Dit zorgt ervoor dat klanten die dichtbij wonen geen extra kosten hoeven te betalen voor verzending en de drempel laag blijft voor het aanschaffen van duurzaam speelgoed in de omgeving.

Showroom

Koelman: "In de zomer hoop ik een showroom te realiseren aan huis, zodat klanten niet alleen de bestelde producten kunnen afhalen, maar ook op afspraak het speelgoed, baby en -cadeauartikelen kunnen bekijken, zien, voelen en ervaren. Er worden dagen of dagdelen gepland wanneer de showroom open is voor publiek bij Speelgoed Enzo".

Het huidige assortiment bekijken kan via de website www.speelgoedenzo.nu. Ook voor het afhalen van speelgoed kan via de website een bestelling worden geplaatst.