Omwonenden vrezen overlast van nieuwe sportschool

Wolvega - De opening van de nieuwe vestiging van sportschool ‘Fitness HIER’ in Wolvega wordt niet door iedereen gewaardeerd. Tegenover de vele positieve reacties uit de buurt, staan echter ook de bezwaren van twee omwonenden.

Die vrezen dat de sportschool in het voormalige Passenheim-pand te veel overlast veroorzaakt, bijvoorbeeld door het parkeren van auto’s. De bezwaarmakers vingen eerder al bot bij de rechter en lijken daardoor ook geen hoop meer te hebben op een goede afloop van de behandeling door de bezwaarcommissie. Ze kwamen namelijk niet opdagen bij de inhoudelijke behandeling van de bezwaren.

Parkeerplaatsen

En dus werd het een korte zitting, waarin nog eens door ondernemer John Nagelhout duidelijk werd gemaakt dat echt niet alle parkeerplaatsen rond het pand gebruikt zullen worden. Een deel van die parkeerplaatsen is van de zorggroep de Stellingwerven, die aan de voorkant van het voormalige modepand appartementen heeft. Nagelhout snapt de angst van de bezwaarmakers dan ook niet. ‘Jammer dat ze hier niet zijn en met ons in gesprek gaan. De sportschool wordt in de buurt verder juist heel erg gewaardeerd.’