Efficiënte inbrekers lijken voorkennis te hebben

Willemsoord - Bij Opsporing Verzocht was gisteren een inbraak in Willemsoord aan de orde. In de vroege ochtend van dinsdag 20 augustus 2019 sloegen drie inbrekers toe bij een winkel aan de Steenwijkerweg.

Rond 05.10 uur werd een wat ouder model Citroën Xsara Picasso geparkeerd op de stoep voor de winkel. Er stapten drie mannen uit die recht op hun doel af gingen: ze sloegen een ruit in, grepen hun buit, legden die in de kofferbak en gingen er rap vandoor.

Herkenning gevraagd

Dankzij bewakingscamera’s zijn de mannen vrij duidelijk vastgelegd. De politie roept op om goed naar de beelden te kijken en bij herkenning de daders door te geven. Volgens de politie is de Citroën Xsara Picasso van het bouwjaar 2000. Het kenteken is helaas niet te ontcijferen, maar de politie hoopt dat iemand zo’n auto in verband kan brengen met mogelijke daders.

Bekend met de winkel

Dat de inbrekers van alle ruiten precies diegene insloegen waarachter de dure machines lagen, kan betekenen dat ze bekend waren met de winkel. Ook de plaatsing van de auto lijkt erop te wijzen dat ze vooraf precies wisten waarvoor ze kwamen. Het is mogelijk dat de inbrekers getipt zijn of in de periode voor de inbraak al een bezoekje aan de winkel hebben gebracht.

Meegenomen die vroege dinsdagochtend zijn drie kettingzagen van het merk Stihl en drie motor-heggenscharen van Hitachi, Dolmar en Stihl. Weet u waar deze apparaten zijn of heeft u er wellicht iets van te koop aangeboden gezien, laat het de politie weten.

Tips

De politie sluit niet uit dat het drietal vaker toeslaat, mogelijk ook elders in het land. Herkenning van de daders of andere tips kunnen gemeld worden bij:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000.