Arena wint goud en zilver

Wolvega - De jongste selectieturnsters (6, 7, 8 jaar) van Arena turnden hun eerste plaatsingswedstrijd in Ureterp. Doutzen Blommestijn, Saar Wieringa en Liza van der Meer (Pré-instap 1 D4) turnden hun eerste wedstrijd.

De beste toestellen voor Doutzen waren balk en vloer (tweede). Saar liet haar beste oefeningen zien op de balk (1e), sprong (3e) en brug (2e). De beste toestellen voor Liza waren sprong (2e), brug (1e) en vloer (1e). In het eindklassement werd Liza eerste, Saar tweede en Doutzen vijfde.

Hanne van der Wal verdiende in Instap D3 op vloer 14.250 punten, goed voor de derde plek. Op balk eindigde ze als tweede. In het eindklassement haalde ze een zilveren medaille. Faya de Vries (Instap D2) werd op sprong, brug en balk tweede. De vloeroefening was goed voor de hoogste score (12.350 punten). Faya eindigde in het eindklassement op de tweede plaats.

Esther Elferink (Instap D4), Esmee van der Schief en Anouk van der Walle (beide Pré-instap 2 D4) turnden hun allereerste wedstrijd. De beste toestellen voor Esther waren brug (7e) en vloer (7e). Ze eindigde overall als veertiende plaats. Het beste toestel voor Anouk was vloer (4e). Esmee haar beste toestel was brug (8e). In het eindklassement eindigde Anouk als achttiende en Esmee als twaalfde.

De volgende plaatsingswedstrijd is 14 maart in Wolvega.