SCO bungelt aan zijden draadje

Oldeholtpade - Ook tegen middenmoter DSC kon SCO voor eigen publiek niet stunten. Kon de thuisploeg voor rust de geroutineerde rode duivels uit de Lichtstad nog bijbenen, na een 13-15 ruststand maakten de gasten snel korte metten met SCO.

Met twee gemakkelijke scorende dames en heren, een goede steun en rebound liep DSC snel weg naar 14-19. SCO kwam ook na een time-out en een aantal omzettingen niet verder dan veel 1 schot-aanvallen richting de uiteindelijke 19-26 nederlaag. Door het verlies zou in de ontmoeting met koploper Dalto het elastiek richting degradatie voor SCO definitief kunnen knappen.

SCO startte met Sjoerd Tel (terug na een schorsing) op de plaats van de geblesseerde Ray Bouwman. Wessel Mulder opende het bal met een benutte strafworp. Daarna had het aanvalstrio van DSC (Timo de Wit en Maaike en Robert Roubos) maar weinig tijd nodig om de bordjes te verhangen: 1-4. Het antwoord kwam snel van Wessel Mulder, Britt Rottink en Menno de Vries, die slechts drie aanvallen nodig hadden om de achterstand weg te werken. SCO nam vervolgens het commando over (6-5). Dat was niet voor lang, want een gevarieerd aanvallend DSC zette na een time-out meer druk op de ketel en liep weg naar 6-8. Ook in het tweede kwart bleef het stuivertje wisselen, al moest de thuisclub ook na 8-8 continu in de achtervolging op het schotvaardige DSC.

Irritaties

Ondanks langer en gevaarlijke balbezit van de gasten haakte een veerkrachtig SCO andermaal aan via Femke van Zwol, Menno de Vries en een prachtige one-hander van Britt Rottink (12-12). Toch was dit niet de ruststand, want opnieuw demarreerde DSC via haar aanvalstrio. De gasten werden geholpen door de erg strakke arbitrage, die elke kleine overtreding consequent bestrafte met een vrije worp. Dit zorgde voor veel irritatie. Menno de Vries bepaalde de ruststand op 13-15.

Dominante arbitrage

Met een aantal omzettingen probeerde SCO na rust meer grip te krijgen op het effectieve spel van de gasten. Dit leidde niet tot het gewenste resultaat, want broer en zus Roubos bleven ongrijpbaar en verdubbelden al snel de marge naar 14-18. Veel snel balverlies bij SCO en de dominante arbitrage leidden ondanks een time-out tot een toenemend aantal irritaties bij de thuisclub. Dit resulteerde niet tot treffers, maar wel tot een gele kaart voor Wessel Mulder nadat zijn opponent goedkoop op de stip belandde. Weinig later besliste Timo de Wit met twee treffers vanaf de zijlijn in feite de wedstrijd definitief: 15-22.

Daardoor had het vierde kwart niets meer om hakken. Treffers van Frank van der Veen, Wessel Mulder en tweemaal Britt Rottink kwamen veel te laat om er nog een wedstrijd van te maken.