Tijd staat stil bij toneelploeg Olde- en Nijelamer

Oldelamer - Toneelgroep Olde- en Nijelamer voerde zaterdag in MFC Dalzicht in Oldemarkt de klucht in drie bedrijven “De tied stond stille” van Roelof Steenbergen op.

Het stuk gaat over Gezinus Geerts, een 55-jarige boer en caféhouder van een eenvoudig boerencafé met achterzaal. Zijn vrouw Hennie is enkele jaren jonger maar duidelijk de overheersende factor binnen het gezin. De beide kinderen, Jans en Hilda zijn nog in huis. Jans is een 26-jarige automonteur en Hilda (24) helpt in het café.

Bemoeizieke buurvrouw

Bij hen in woont de jongere broer van Gezinus, Rieks Geerts. Rieks is blind door een ongeval van z’n 25 jaar geleden. Stien, de bemoeizieke buurvrouw, die denkt met haar ULO-diploma meer te weten dan de rest, wil graag Rieks verzorgen en misschien nog wel meer.

Veehandelaar Harm Zwien probeert iedereen voor de gek te houden en dokter Schepers zet zich in om Rieks naar een ziekenhuis te krijgen voor een oogoperatie. En dan is er nog Gea, de 27-jarige wijkverpleegster en vrijer van Jans. Wat heeft zij met Rieks te maken?

Bijna 200 toeschouwers vermaakten zich met het stuk. ‘We zijn heel blij met dat aantal’, zegt Hennie Ziel. ‘Het was een heel hoge opkomst. We speelden een iets serieuzer stuk dan voorgaande jaren, maar er werd ook genoeg gelachen.’