Martijn Doorn blijft Prins Carnaval

Steggerda - Martijn Doorn stapte zaterdagavond om 23.11 uur uit de Bûtenbienerslaars om het komende seizoen de carnavalsvereniging in Steggerda voor te gaan als prins. Het is het tweede jaar op rij dat Doorn Prins Carnaval is.

Prins Mattinus den eerste, zoals hij officieel gaat heten, wordt weer geflankeerd door Astrid Borg en Emily Fluitman als hofdames. Buutreedner opa Jehannes, een creatie van Johan Kroon vertelde in zaal De Landerije over het wel en wee van de feestvierders en nam de nieuwste roddels door. Hij kreeg de lachers snel op zijn hand.

De Puupenkoppen

De bevriende vereniging de Puupenkoppen uit Achterveld waren aanwezig onder aanvoering van prins Hobbykokkie met zijn adjudanten Lauw en Flauw. Zij hadden een bus vol feestvierders, medailles en witlof voor de prins en raad van elf van de Bûtenbieners meegenomen. Na een korte ceremonie barstte het feest los met muziek van de band Yesz.

Rond de klok van tweeën nam prins Mattinus afscheid en keek hij al voor uit naar het naderende carnaval op zaterdag 22 februari. De start is dan om 19.11 uur bij Lyklema Stins in Wolvega. Om 21.11 uur gaan in zalencentrum de Landerije de deuren open voor alle Bûtenbieners.