Turnsters Arena staan op erepodium

Wolvega - Op de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 4 in Gorredijk kwamen namens Arena dertien turnsters in actie. Enkele turnsters haalden het podium.

Jenthe Hofstra eindigde op brug als eerste, Chenna Smit als tweede en Amy van der Zee werd vierde. In het eindklassement werd Chenna vierde, goed voor een bronzen medaille. Jenthe eindigde als zevende en Amy als 22e.

Isa de Vries en Denise Klijnstra turnden in Pupil 2 D1. Isa haar beste toestel was balk (5e). Denise liet haar beste oefening op brug (1e) zien. In het eindklassement werd Denise tweede en Isa negende. Ilse van der Brake en Marleen Bouw kwamen uit in Senior G. Ilse haar beste toestel was sprong (5e). Marleen turnde haar beste oefening op vloer (2e). Marleen nam de bronzen medaille mee naar huis voor een derde plaats. In het eindklassement werd Ilse achtste.

Jaylinn Dekker en Aliene Bos turnden in Pupil 1 D1. Aliene haar beste toestel was balk (3e). Jaylinn turnde haar beste oefeningen op sprong en vloer (8e). In het eindklassement werd Jaylinn twaalfde en Aliene negende.

Marrit de Moor, Esmée Hofstra, Ilja van der Meer en Marit van der Brake turnden in de categorie Junior G. Marrit haar beste toestel was brug (20e). Esmée (6e) en Marit (1e) blonken uit op sprong. Ilja turnde zich op balk naar de derde plaats. In het eindklassement werd Marrit 24e, Esmée 22e, Ilja 15e en Marit 14e.

In het weekend van 28 en 29 maart is de tweede plaatsingswedstrijd in Makkum.