Show Van der Veen Caravans lokt ruim 1000 bezoekers

Wolvega – Van der Veen Caravans bestaat 50 jaar en hield vrijdag, zaterdag en zondag een huisshow in het pand aan De Barte in Wolvega. Er kwamen meer dan 1000 bezoekers.

‘Super enthousiast’, zijn eigenaren Sandra en Martin Loek over de driedaagse show. Zij kregen louter positieve reacties van de klanten. ‘De hele sfeer viel goed in de smaak.’ Er waren diverse standhouders, bezoekers kregen een hapje en een drankje aangeboden en het jubilerende bedrijf had diverse aanbiedingen. Henk Kruise trad op als levend standbeeld.

Groter aangepakt

Jochem van der Veen uit Wolvega begon in 1969 van uit de Verkoophal van Autobedrijf Gouma met de verkoop van Eifelland caravans. In 1974 kwam zoon Henk ook in het bedrijf en werden de zaken groter aangepakt. In 1978 verhuisde het bedrijf naar de voormalige melkfabriek op de hoek van de Heerenveenseweg en de Haulerweg, nu appartementencomplex Frislandia.

Verhuizing naar De Barte

In die jaren werd Van der Veen dealer van de bekende caravanmerken Adria en Kip. In 1996 volgde de verhuizing naar De Barte. Drie jaar later werd de huidige showroom gebouwd. Het zwaartepunt ligt nog altijd bij de verkoop van caravans. Van der Veen is inmiddels ook dealer van Knaus en (sinds dit jaar) van Weinsberg caravans.

Flink uitgebreid

‘Onderhoud , service en schadeherstel is voor ons ook belangrijk en de kampeershop is de laatste jaren flink uitgebreid’, aldus geeft Martin Loek aan dat het bedrijf meer doet dan alleen caravans verkopen. Martin werkt sinds 1990 bij Van der Veen Caravans en is sinds enkele jaren samen met echtgenote Sandra de eigenaar. Er werken zeven mensen.