Met weinig online ervaring jouw webshop beginnen

Aangeboden door: Shopify

Een webshop beginnen met weinig online ervaring hoeft helemaal geen probleem te zijn. er is namelijk een toegankelijke oplossing voor beschikbaar.

Het is zelfs een trend om tegenwoordig zonder veel ervaring een webwinkel te beginnen. Dat is namelijk onder meer mogelijk met https://www.shopify.nl/online. Dit platform met software voor webshops biedt alles wat er nodig is om met een succesvolle online verkoop van producten te starten. Daarbij is er nog een keuze om een eigen voorraad te hanteren of via het systeem van dropshipping te werken.

Product bepalen voor online verkoop

Bij het idee een webwinkel te beginnen, is er waarschijnlijk ook al een plan als het gaat om de producten. Een lege webshop levert tenslotte geen omzet op. Daarom is het wel belangrijk eerst te bepalen welke producten er in de webwinkel komen. Het mag ook om een enkel product gaan om mee te starten. Dat is bijvoorbeeld ideaal als het een nichemarkt betreft. Wie niet zelf een magazijn met voorraad wil hebben, kan voor dropshipping kiezen. Daarmee is er wel sprake van een eigen webwinkel, maar ontbreekt het inkooprisico. Dat is een prima start om zonder veel online ervaring een webshop te beginnen. Bij dropshipping draagt de dropship leverancier zorg voor het verpakken en verzenden van het product. Bij een bestelling in de eigen webwinkel levert dat een commissie op. Dat is ook voordelig in de kosten, want er is geen voorraadruimte of eigen magazijn nodig. Bovendien hoeven er geen producten ingekocht te worden.

Direct beginnen zonder technische kennis

Het ontbreken van technische kennis is nogal eens een struikelblok om zonder ervaring een webshop te starten. Shopify haalt dat struikelblok weg. Het is een kwestie van starten met bouwen van de webwinkel door simpel te slepen en neer te zetten. Ervaring in het ontwerpen van designs is niet nodig, want er zijn tientallen thema´s om een keuze uit te maken. Bovendien is het heel eenvoudig om het ontwerp naar eigen zin te maken. Bijvoorbeeld door het lettertype te wijzigen en kleuren te veranderen. Op deze manier ontstaat er snel een geheel eigen en unieke webshop voor de online verkoop van producten. Het is handig om te weten dat de webshop ook meteen is ontworpen voor mobiele gebruikers. Er is sprake van een responsive webshop.

Gebruiksvriendelijk dashboard

Er is een gebruiksvriendelijk dashboard beschikbaar om producten toe te voegen. Ook is het mogelijk om uit meerdere betaalsystemen een keuze te maken. Daarbij is rekening te houden met klanten uit Nederland en andere landen. Bijvoorbeeld door iDeal te koppelen of ook de gelegenheid te bieden met een creditcard te betalen. Het dashboard biedt bovendien inzicht in de bestellingen en verkopen. Bij het gebruik van meerdere verkoopkanalen vindt er en synchronisatie plaats met de winkelvoorraad in de webshop. Verder is het mogelijk om op automatische wijze verzendkosten te integreren van de belangrijkste transporteurs. Het op deze manier starten van een webwinkel is een goede keuze voor de onervaren online ondernemer. Het risico en de investering zijn beperkt.