FC Wolvega vindt in Friso Bakker nieuwe hoofdtrainer

Wolvega - Friso Bakker wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Wolvega. Bakker maakt nu als speler nog deel uit van de selectie.

Als speler voetbalde Bakker naast FC Wolvega (zaterdag en zondag) bij ‘d Olde Veste. Tijdens zijn studie aan het CIOS en daarna de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding was hij assistent-trainer bij de jeugd van SC Heerenveen en ‘d Olde Veste. Na een aantal jaren als Talent coach actief te zijn geweest bij KNVB-regio Noord, ging Bakker aan de slag als hoofdtrainer bij zondag derdeklasser Udiros. Sinds het seizoen 2017/2018 is Bakker hoofdtrainer bij Dwingeloo, dat ook uitkomt in de zondag derde klasse.

Het doel van Bakker bij FC Wolvega is om het team beter te maken door een duidelijk spelprincipe en -intentie. Ook het inpassen van nieuwe jeugd is een doelstelling voor de aankomende seizoenen. ‘Met Friso zijn wij ervan overtuigd de juiste opvolger binnengehaald te hebben. Na een aantal constructieve gesprekken waarbij ook een afvaardiging van de spelersgroep een positief advies uitbracht, stonden alle seinen op groen. Zijn ervaring en opvattingen sluiten aan bij onze doelstelling om zoveel mogelijk jeugd door te laten stromen naar de senioren. Friso kent de club en de jeugd goed en heeft een sterke verbindende factor’, zegt Robert Ensing van de Technische Commissie op de website van de club.