Bestuur Plaatselijk Belang Noordwolde-Zuid stopt, nog geen opvolging

Noordwolde - Het huidige bestuur van Plaatselijk Belang Noordwolde-Zuid stopt binnenkort en opvolgers hebben zich nog niet gemeld. Het is onduidelijk hoelang de vereniging nog blijft bestaan.

Op 11 februari houdt het bestuur de jaarlijkse ledenvergadering in de plaatselijke basisschool. De belangenvereniging roept voor de bijeenkomst niet alleen leden op, alle inwoners zijn welkom. Centraal staat deze avond hoe het nu verder moet in Noordwolde-Zuid en of plaatselijk belang nog wel toekomst heeft.

Het bestuur wil er die avond achter komen wat er leeft in het dorp en wat belangrijke zaken zijn. De vraag is vervolgens welke rol plaatselijk belang daarin nog speelt. ,,Welke rol kunnen de inwoners van het dorp hierin spelen? Wat is de toekomst van het Plaatselijk Belang?’’ Het bestuur wil dat iedereen mee kan praten over deze onderwerpen. ,,We hebben behoefte aan eenieders mening en inzet. Wij hopen dat we deze avond met elkaar iets positiefs kunnen bereiken.’’

Voorzitter Jos Hettinga van Plaatselijk Belang De Eendracht in Noordwolde deed via Facebook in reactie op de oproep de suggestie om wellicht samen verder te gaan. ,,Dat is mijn persoonlijke mening. Maar gezien de reacties is dat nog steeds niet een gewenste optie.’’ In mei 1967 kwam zelfs vanuit Plaatselijk Belang Noordwolde-Zuid het voorstel om alle dorpsverenigingen in en rond Noordwolde in één vereniging onder te brengen. Maar de paar leden op de slecht bezochte ledenvergadering hielden dat toen tegen.