Soepel het jaar in met Yoga Pilates

Elsloo - Fysiek en mentaal fit, sterk en soepel het nieuwe jaar in. Het begin van het jaar kan een perfect moment zijn om weer fris van start te gaan en in beweging te komen.

Voldoende beweging en een goede balans tussen ontspanning en inspanning zijn belangrijk, niet alleen in januari, maar het gehele jaar door. In haar studio biedt Yoga Pilates Elsloo verschillende vormen van Yoga en Pilates aan.

Pilates is een effectieve bewegingsmethode waarbij deelnemers werken aan alle spiergroepen in het lichaam. Met Pilates wordt gewerkt aan een betere lichaamshouding, een sterke ´core´ en worden blessures verminderd. Pilates is een full-body work-out waarmee iedereen geleidelijk afvallen en het lichaam in vorm brengt.

Op zoek naar meer balans?

Yoga is een perfecte manier om uit de waan van alledag te stappen. Een moment van bewustwording en opladen. Bij Pilates Yoga Elsloo worden zowel dynamische Vinyasa lessen gegeven als Yin Yoga. Nieuw op het rooster is Yin/Yang Yoga. Bij de populaire en dynamische Vinyasa yoga staan de zonnegroeten centraal. Deelnemers bewegen hierbij op hun ademhaling en ze werken aan conditie, kracht, flexibiliteit en balans. De focus ligt op de ademhaling, het gevoel, gedachtes, lichaam en alles wat zich afspeelt in het huidige moment.

Yin Yoga

Yin Yoga is een hele rustige yogavorm, waarbij deelnemers 3 tot 5 minuten in een yogahouding blijven om het lichaam te ontspannen en het bindweefsel te versterken en te hydrateren.

Yin-Yang

Nieuw dit seizoen is een Yin/Yang les waarbij Vinyasa en Yin gecombineerd worden. Het eerste deel van de les gaat om de beweging, het activeren en wakker maken van het lichaam en het laatste half uur duiken deelnemers de stilte in met yin, ademhalingsoefeningen en meditatie. Alle yogalessen beginnen en eindigen met een korte meditatie. Een moment van stilte en reflectie midden in je week.

Jong geleerd...

Kinderen staan dagelijks bloot aan ontzettend veel prikkels en ervaren vaak druk vanuit vele hoeken zoals ouders, verzorgers, school, vriendjes en sport. Yoga is een perfecte manier om je even niet bezig te zijn met al die drukte. Yoga Pilates Elsloo biedt wekelijkse kinderyoga-lessen aan op woensdag middag om 15.30 tot 16.30 uur, voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

www.yogapilateselsloo.nl