Watermannen en Wolvega maken zich op voor NK touwtrekken

Wolvega - Het Nederlands kampioenschap indoor touwtrekken vindt zaterdag 1 februari plaats in sportcentrum De Steense in Wolvega. Dertig ploegen uit het hele land nemen deel aan dit evenement, waaronder vier Friese touwtrekverenigingen.

Burgemeester André van de Nadort opent om 9.00 uur het evenement. Op dit NK treden 30 ploegen uit Nederland in vijf gewichtsklassen aan. De vier Friese touwtrekverenigingen zijn de Watermannen uit Oldeholtwolde, It Heidenskip uit It Heidenskip, Deinum/Britsum uit Menaldum en Bartlehiem uit Damwoude.

De organisatie van dit evenement is in handen van de Watermannen, in samenwerking met de Nederlandse Touwtrekbond (NTB). Honderden bezoekers moedigen de teams aan in de strijd om goud, zilver en brons.

Veelzijdig programma

De dag bestaat uit touwtrekwedstrijden in verschillende formaties en gewichtsklassen: de heren achttallen 680 kg en 640 kg, de dames zestallen 420 kg, de jeugd zestallen 450kg en de mixklasse achttallen 580kg (4 mannen, 4 dames). Steeds na de wedstrijden van twee klassen vindt een prijsuitreiking plaats. Het programma is als volgt (tijden bij benadering):

De wedstrijden duren van 9.00 tot 18.00 uur.