Mid-Fryslân laat De Hoeve volstrekt kansloos

De Hoeve - De Hoeve / Due Amici Fitness had weinig in te brengen tegen Mid-Fryslân. De ongeslagen koploper won met 14-34.

De Hoeve tegen Mid-Fryslân was jarenlang een kraker. Dat is nu voorbij. Van tevoren was bekend dat het pakken van ook maar een punt niet tot de mogelijkheden behoorde voord e rood-groenen. Taak was zo goed mogelijk tegenstand te bieden en het verschil zo klein mogelijk te houden.

Minder scherp

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Mid-Fryslân sloeg voor de pauze genadeloos toe, waardoor het scorebord halverwege al op 6-22 stond en er gevreesd werd voor een verdubbeling. Zover kwam het voor De Hoeve niet. De gasten waren in de tweede helft minder scherp en De Hoeve slaagde erin de marge na rust te beperken tot vier. De eindstand sprak echter boekdelen.

Edwin Logtenberg schoot raak in de eerste minuut (1-0). De 2-0 bleef uit doordat een strafworp onbenut bleef. Mid-Fryslân maakte gelijk en ging door naar 1-3. Weer in de beginopstelling scoorde Jakko de Nekker, voormalig De Hoeve-speler, van afstand 1-4 voor de gasten. Edwin Logtenberg verkleinde de marge met een onderhandse korte kans weer naar twee (2-4). Dat was gelijk het moment dat Mid-Fryslân voor het laatst in zicht was. Binnen tien minuten stond het 2-13. Patrick Aalders vroeg een eerste time-out aan voor De Hoeve. Lianne Ballast scoorde direct daarna uit een korte kans. Bij De Hoeve kwam Marcel Koelma in de ploeg voor meer aanvallende impulsen. Mid-Fryslân ging op volle kracht door. Bij rust stond de teller op 6-22.

De Hoeve houdt gelijke tred

Er werd gevreesd voor de tweede helft, maar deze werd geen herhaling van de eerste. De scherpe kantjes waren er aan Mid-Friese zijde wat vanaf. De Hoeve hield gelijke tred. Na een kwartier stond het 11-27. De gasten zetten het vizier in het laatste kwart toch weer wat scherper.

De Hoeve treffers kwamen van: Marcel Koelma 3, Jeroen Olijslager 3 (1), Sietse Hensbergen 2, Edwin Logtenberg 2, Rosalin Wemmenhove 2, Lianne Ballast en Wietske Hensbergen.