Robin Bakker wint hoofdkoers op Victoria Park Wolvega

Het hoofdnummer van de koersen op drafbaan Victoria Park Wolvega was vrijdagavond de Grand Prix Willem H. Geersen, een Franse Elite Challenge met een dotering van totaal 9900 euro.

Deze koers over 2600 meter werd met een eindsprint gewonnen door Robin Bakker met de zesjarige ruin Hambo Transs R in een kilometertijd van 1.15.8. Deze topdraver wordt getraind door Paul Hagoort uit Oldetrijne.

Tweede werd Dion Tesselaar met Flavius die lange tijd aan kop lag. Derde werd Ruud Pools met Panoramic. De ereprijs werd uitgereikt door de familie Geersen.

De Willem H. Geersen-prijs houdt de herinnering levend aan één van de meest markante trainers én pikeurs in de Nederlandse sport. Geersen was in zijn lange loopbaan liefst 25 maal kampioen bij de rijders in ons land en pakte die titel 29 maal bij de trainers. Vooral met zijn optredens met Hairos II legde Geersen veel eer in.

In 1960 schreef hij drafsporthistorie door met de Franse import de Prix d’Amérique te winnen, waarna hij in hetzelfde jaar op Roosevelt Raceway in Amerika het wereldkampioenschap op zijn naam schreef met Hairos II.