Opening expositie werken Jaap Resink

Vrijdagmiddag is in de bibliotheek van Wolvega de expositie met werken van Jaap Resink uit Oldeholtpade geopend door diens partner Lisa Leene.

Ter opluistering was er livemuziek van de Keltische Band Diddley Tunis. Nadat Jaap Rensink in 2004 vanuit het bedrijfsleven was gepensioneerd, kreeg hij van zijn kinderen een klein verfdoosje om nu eens te gaan tekenen en schilderen.

Hij begon eerst met aquarelleren, eerst heel voorzichtig later wat heftiger. Hij schreef zich in als cursist bij Kunstlokaal Deventer en Sjoerdtje Hak te Herxen en leerde daar de begrippen perspectief en compositie dit aan de hand van voorbeelden uit de Kunstgeschiedenis.

De eerste landschappen, vooral langs de mooie IJssel, werden gemaakt eerst met aquarel later met acryl en olieverf. In 2012 is hij begonnen met boetseren van mensen en dieren in klei. Het driedimensionaal werken met klei en zand vindt hij fijn om naast het schilderen te doen.

Tijdens de expositieperiode tot 22 februari geeft Jaap Resink één keer per week een demonstratie in de expositieruimte van de Kijkzaal tijdens de openingsuren van de bibliotheek.