CCW proost op nieuw jaar

Wolvega - Leden van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) troffen elkaar op de derde woensdag van de maand. Omdat het de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar was stond er voor de gasten een glas champagne klaar om te proosten. De champagne werd geserveerd door de gastheren en dames van restaurant Bruiss in Wolvega. Bruis is een buurtrestaurant gevestigd in de Lennaflat.

Voorzitter Liesbeth Schievink ontving ruim 50 leden. Wederom was de zeepkist aanwezig (door sommigen ook wel het Krat genoemd). De muzikale omlijsting was in handen van The Swinning Dutchman. Dit duo werd voor de uitzondering ondersteun met zang door Iris Zijlstra. Zij stond ook op de zeepkist en vertelde over haar crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor het opnemen van een album met eigen geschreven teksten.

Na Zijlstra was het beurt aan Richard Leeflang. Hij is werkzaam in de pensioen adviezen bij Betacerera en kwam sfeer proeven bij de CCW. Bij de Linde makelaardij was een nieuwe medewerker aangenomen, Ilse van Galen. Ze maakte een carrièremove van marketing naar makelaardij. Bij de Linde gaat ze eigenaar Annemiek Elzinga ondersteunen. Marga Smit van het Linde College vertelde over Sterk Techniek Onderwijs (STO) waarvan donderdag de aftrap was bij Heiwo in Wolvega. STO wil leerlingen van het VMBO warm maken voor een baan in de techniek met stageplaatsen bij verschillende bedrijven in de regio.

Als laatste stond burn-out coach Marcel Fluitman op de zeepkist. Na het diner vertelde Wouter van der Kolk iets over Bruiss en met name wat de functie van Bruiss is voor de bewoners van de Lennaflat.

De volgende bijeenkomt is een bedrijfsbezoek aan NDC mediagroep in Leeuwarden op 11 februari.