Meriant zet brein in beweging met RGM methode

Wolvega - De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een methode die op een vrolijke en muzikale manier het brein in beweging zet. Meriant biedt de Ronnie Gardiner Methode nu ook aan. Om kennis te maken met de methode start Meriant met een gratis workshop.

Door deze aanpak worden meerdere hersengebieden tegelijk geactiveerd, waardoor het brein fitter blijft. Bij neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, MS, beginnende dementie of hersenletsel boekt de methode positieve resultaten.

Rustige opbouw

Door gebruik te maken van ritme, muziek en beweging ontstaan er nieuwe verbindingen in de hersenen. De oefeningen vragen fysiek weinig van iemand, maar wel veel concentratie. RGM kent een rustige opbouw. Elke keer komt er een beweging bij of gaat de muziek een tandje sneller. Hierdoor kunnen deelnemers hun eigen mogelijkheden steeds stapsgewijs uitbreiden. Het is eigenlijk een soort hersengymnastiek; door de nieuwe verbindingen wordt de ‘mentale conditie’ versterkt en verbeterd.

Spraak gaat vooruit

Deelnemers merken vooral het effect op het cognitieve vlak, zoals verbetering van het geheugen en de denksnelheid. Ook gaat de spraak weer vooruit en krijgen ze vaak meer energie. RGM wordt momenteel ingezet binnen (academische) ziekenhuizen, revalidatiecentra en verzorgingstehuizen.

Maandag 27 januari van 10.30 tot 11.30 uur is de workshop in de Ontmoetingsruimte van LindeStede in Wolvega. Aanmelden kan tot en met 22 januari via j.kats@meriant.nl