Michiel Gerding praat leden VHW bij over turfwinning

Noordwolde – De Vereniging Historie Weststellingwerf (VHW) hield woensdagavond in de Boemerang in Noordwolde een lezing over de geschiedenis van Zuidwest Drenthe en omstreken.

Inleider was Dr. Michiel Gerding, provinciaal historicus Drenthe. Gerding studeerde geschiedenis in Utrecht en was meer dan 30 jaar provinciaal historicus van Drenthe. In 1995 promoveerde hij op ‘Vier eeuwen turfwinning. De verveningen in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel tussen 1550 en 1950’. Hij werkte mee aan talloze boeken, tijdschriften en projecten, van populaire publicatiereeksen als ‘Drenthe Toen & Nu’ tot de driedelige ‘Encyclopedie van Drenthe’ en gemeentelijke geschiedschrijving zoals ‘Geschiedenis van Emmen en Zuidoost-Drenthe’. Tijdens de lezing gaf de spreker een overzicht van de historische ontwikkeling van de veengebieden in de regio.

Open dag

VHW is groeiende en telt momenteel ruim 360 leden. Op zaterdag 21 maart houdt VHW van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in het archief aan de Markt in Wolvega.