Kledingverhuur en dagbesteding Hobbels opent haar deuren

Wolvega - Op zaterdag 25 januari opent op ludieke wijze kledingverhuur en dagbesteding Hobbels om 10.30 uur haar deuren in het voormalige pand van rijwielhandel Smale aan de Grindweg 122A in Wolvega. Aansluitend is er tot 16.00 uur open huis.

Moeder en dochter Janneke en Nienke Bierenbroodspot hebben besloten hun professie als zelfstandige te gaan uitoefenen binnen Dagbesteding Hobbels. De dagbesteding biedt plaats aan 14 mensen met een licht verstandelijke handicap en aan mensen die uitdagingen ervaren op de arbeidsmarkt. Janneke is 35 jaar werkzaam als verpleegkundige, Nienke ruim 7 jaar als agogisch medewerker.

Ervaring

‘De ervaring in de gezondheidszorg passen wij binnen Hobbels toe in de vorm van het aanbieden van dagbesteding aan mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische problematiek en mensen met een vorm van ASS (Autistisch Spectrum Syndroom)’, vertelt Nienke.

Participeren en socialiseren

‘Wij bieden hulp en ondersteuning bij individuele hulpvragen met als doel: het participeren en socialiseren in de maatschappij. Binnen de dagbesteding bieden wij mensen aan om te groeien en te ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. Wij zullen op de werkplek theaterkostuums en bijbehoren accessoires gaan maken en herstellen. Ook kleine accessoires als (theater)rekwisieten zullen worden gemaakt. Bij ons zal worden gewerkt met naald en draad, maar ook met lijm en vilt, eigenlijk alles wat met theater en feestkostuums te maken heeft.’

Naast productie voor verhuur en verkoop binnen Hobbels werken zij in opdracht voor andere theaters of toneelgezelschappen.

Theaterkleding

De hele familie Bierenbroodspot is een theaterfamilie met theater- en musicalgroep JOP als thuisbasis. De enorme hoeveelheid theaterkleding van JOP en de liefde om theaterkleding te maken heeft de dames doen besluiten de dagbesteding volledig te richten op het maken van theaterkleding en rekwisieten en dat te combineren met kledingverhuur op het gebied van theater-, feest- en galakleding. Dus ook voor het huren van carnavalskleding kan de belangstellende bij Hobbels terecht.