SCO toont karakter, maar verliest wel

Oldeholtpade - Het lukte SCO thuis net niet om koploper Oost-Arnhem opnieuw een of meer punten te ontfutselen. Ondanks een 9-17 achterstand werd het in de slotfase toch nog nog spannend. Genoeg voor een stunt was het niet: 17-19.

Interim-trainer Aegle Frieswijk was desondanks redelijk tevreden: ‘We hebben in elk geval karakter getoond. Jammer dat ons schotpercentage voor rust zo laag was en dat we als collectief onze afspraken in het derde kwart vergaten, want ook vanavond was een punt zeker mogelijk geweest. Maar hier kunnen we verder mee ‘

SCO startte met Menno de Vries in de basis. De Vries had de korfbalschoenen al aan de wilgen gehangen, om bij Sport Vereent de voetbalkicksen aan te trekken. Door diverse blessures en de schorsing van Sjoerd Tel deed Aegle Frieswijk met succes een beroep op De Vries, die zich dit zaalseizoen weer beschikbaar stelt.

Al snel was duidelijk dat beide geroutineerde coaches hun strijdplan klaar hadden, waardoor het een tactisch steekspel werd. Mede door de matige afwerking in combinatie met de verdedigende druk waren in de eerste helft de doelpunten duur. Doordat SCO in de openingsfase een strafworp onbenut liet moest de thuisploeg onder andere via Menno de Vries tot 4-4 in de achtervolging. Vervolgens hielden de ploegen elkaar door treffers van opnieuw Menno de Vries en Britt Rottink in evenwicht en leek de rust aan te breken bij een magere 7-7 stand. Het weggeven van teveel ruimte in de slotminuut gaf Oost-Arnhem de gelegenheid met een minimale voorsprong de kleedkamers op te zoeken.

Na de hervatting kreeg de wedstrijd een heel andere wending. Zo schoten de bezoekers met het inbrengen van Rick Verdouw veel scherper, gaf SCO meer ruimte weg, vergaten de blauwhemden de afspraken na te komen en ging een ieder voor eigen kansen. Ook een time-out en het inbrengen van supersub Frank van Veen leidde vooralsnog niet tot een ommekeer: 9-17. Daarmee leek de wedstrijd beslist. Niets was minder waar, want na opnieuw een time-out en het inbrengen van Inge Delfsma sloeg de vlam in de pan. Kevin Sierdsma (2x), Femke van Zwol, Britt Rottink en Kim van Dalen verkleinden de achterstand binnen vijf minuten tot 14-17.

Een time-out van de bezoekers kon dat niet voorkomen dat SCO via afstandstreffers van Menno de Vries en Frank van der Veen de aansluiting vond (16-17). Na treffers van Rick Verdouw en Kevin Sierdsma gloorde met nog ruim een minuut op de klok de gelijkmaker. Met een knappe afstandstreffer voorkwam Oost-Arnhem een stunt.