Lintjo wint overtuigend van MN en W

Oldeberkoop - Lintjo won thuis met 27-7 van MN en W. In de aanval startten Jacco Wouda, Marc de Boer, Lisanne de Boer en Sybrit Pen. In de verdediging begonnen Marco den Ouden, Kees Flapper, Tjabine Bouma en Jildau de Haan.

Lintjo kwam gelijk 2-0 voor. MN en W reageerde door een 2-1 te maken. Daarna liep Lintjo snel uit naar 9-1 door een aantal afstandschoten en kleine kansjes van Kees Flapper en Sybrit Pen. De 10-1 werd gemaakt uit een vrije bal. Bij rust stond het 12-3, waardoor de wedstrijd zo goed als beslist was.

Marc de Boer werd na rust vervangen door debutant Eelke Woudstra. De invaller scoorde direct van afstand. Ook Sybrit Pen, Tjabine Bouma, Kees Flapper en Lisanne de Boer vonden het hart van de korf en zetten de stand op 19-3. Ook Rosalien de Boer en Thomas Woudstra betraden het veld en waren trefzeker (20-4). De eindstand was 27-7.

Doelpunten: Kees Flapper (8), Jacco Wouda (5), Sybrit Pen (5), Marco Den Ouden (2), Thomas Woudstra (2), Eelke Woudstra, Marc de Boer, Lisanne de Boer, Tjabine Bouma en Rosalien de Boer.

Volgende week speelt Lintjo om 19.10 uur thuis tegen de medekoploper Joure.