Schaatscoach Sijtje van der Lende opent vernieuwde kantine FC Wolvega

Op zaterdagavond organiseerde voetbalvereniging FC Wolvega een nieuwjaarsbijeenkomst. Voorzitter Germ Jan de Jong kon een groot aantal bezoekers welkom heten. Hij had veel waardering voor iedereen die zich inzet voor de club. Deze keer stond naast een gezellig samenzijn voor (oud-)leden, sponsoren, vrijwilligers, ouders en donateurs ook in het teken staan van de opening van de verbouwde kantine.

De kantine is in 1976 gebouwd en dus nodig toe aan een flinke verbouwing. De opening werd verricht door de in Sonnega geboren schaatscoach Sijtje van der Lende. Zij is een Nederlands oud-langebaanschaatsster. Na haar lange actieve schaatsloopbaan werd ze schaatscoach, aanvankelijk van het gewest Friesland, vervolgens van de commerciële ploeg VPZ, maar is ook bondscoach van China geweest.

Namens de KNVB bood Lynata Dijkstra een klok aan. Verder hangt in de kantine een bordje met daarop de namen van de vrijwilligers die met de verbouwing hebben meegeholpen. Namens de gemeente was sportwethouder Jack Jongebloed aanwezig. FC Wolvega telt 500 leden. Het bestuur zit niet stil, want in april wordt begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld.

De avond werd verder onder het genot van een hapje en een drankje ingevuld met live muziek van het duo Bakker & Niehaus en er konden mooie prijzen gewonnen worden bij het Rad van Fortuin.