Stem hier voor de Gouden Pluim

De afgelopen tijd hebben de lezers van de Stellingwerf mensen genomineerd die iets bijzonders hebben gedaan voor onze gemeente. Ieder met zijn eigen unieke reden. Uit de genomineerden heeft de jury vijf personen gekozen die gaan strijden voor de Gouden Pluim.

Dit zijn de vijf finalisten:

 • Jan de Vries: Voor zijn inzet in het Buurthuus, dat gebruikt word door muziek- en sportverenigingen, en waar regelmatig workshops plaatsvinden. Het is een ontmoetingsplaats voor het dorp. Daarnaast zet hij zich ook in voor de Klushulp als coördinator. Daarbij helpen buurtgenoten elkaar met klusjes zoals het vervangen van een lamp of grasmaaien. 
   
 • Ernst Duvert: Ernst doet vrijwilligerswerk voor de kinderboerderij in Wolvega. Als coördinator zorgt hij onder andere voor het inplannen van de diensten, de inkoop van benodigdheden en het onderhouden en vervangen van verblijven. Verder is hij als bestuurslid en EHBO ‘er actief voor de EHBO-vereniging en zorgt hij voor het onderhoud van 't Polderhuus.
   
 • Reint Oostra: Voor zijn jarenlange inzet (56 jaar) voor de korfbalsport als bestuurslid. Ook fluit hij wedstrijden, schrijft hij wedstrijdverslagen, doet hij kantinedienst en onderhoud. Tot voor kort was hij actief als trainer en coach van diverse jeugdteams. Daarnaast is hij mede-oprichter van de voedselbank Weststellingwerf, waar hij nog steeds in het bestuur zit.
   
 • Thea le Duc: Thea zet zich al bijna 47 jaar in voor Toneelvereniging De Hoeve. Sinds 2003 regisseert zij de stukken en ook helpt ze met het maken van de decors. Ze is een grote steun voor haar echtgenoot Hen, die aan een rolstoel gebonden is. Voor zijn dorpsgenoten ontwerpt hij lay-outs, flyers, uitnodigingen en nieuwsbrieven. Ook maakt hij de dorpskrant Ooster Wester.
   
 • Henk Bron: Hij is bestuurslid van de Oudheidkamer Weststellingwerf waar veel materiaal, voorwerpen, documenten en foto’s uit vervlogen tijden wordt geëxposeerd. Hij verzamelt historische foto’s en verhalen en maakt die voor iedereen beschikbaar. Zo wordt een stukje geschiedenis van Weststellingwerf bewaard en doorgegeven.

Wat is de Gouden Pluim? 
De Gouden Pluim is een verkiezing georganiseerd door de Stellingwerf. Met de Gouden Pluim wordt iemand die dit jaar iets bijzonders heeft gedaan voor Weststellingwerf in het zonnetje gezet.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Door publieksstemmen en stemmen van de jury wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Beide stemmen tellen voor 50% mee.

Hoe kan ik mijn stem uitbrengen?
U kunt tot zondagavond 12 januari stemmen op uw favoriet.  

Hoe vaak kan ik stemmen?
Om het stemproces zo eerlijk mogelijk te houden kunt u één keer stemmen.