Bibliotheek Zuidoost Fryslân gecertificeerd

WOLVEGA - De Bibliotheek Zuidoost Fryslân heeft woensdag 18 december opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

De Bibliotheek Zuidoost Fryslân scoorde op veel onderwerpen positief en is daarmee zeer content. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie en diensten. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Bas van der Ven, directeur van de bibliotheek: 'Voor ons onderstreept het certificaat dat wij in deze dynamische tijd onze processen op orde hebben, en dit vertalen naar een mooie, warme ontmoetingsplek; een plek waar je kunt werken en studeren én een plek waar iedereen welkom is.' 

Om het belang van de samenwerking tussen school en bibliotheek te onderstrepen, overhandigde Jan Veenstra, bestuurder Comprix, namens het onderwijs, het gevelbord “Gecertificeerd 2019-2022” aan Van der Ven.