Stagiaire Judith Boorsma bedenkt nieuw broodje voor Snackpoint De Passage

Wolvega - Menno de Koe van Snackpoint De Passage in Wolvega heeft een speciaal broodje gepresenteerd. Het broodje is ontwikkeld door stagiaire Judith Boorsma.

Het broodje Kika is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende partijen. Het broodje Kika is voorgekomen uit de praktijkopdracht die stagiaire Judith Boorsma kreeg van haar school, Terra VO Wolvega. ‘Een broodje ontwikkelen is natuurlijk het meest voor de hand liggend’, aldus eigenaar Menno de Koe. “Daarom hebben we besloten er een goed doel aan te koppelen en er een verhaal van te maken”.

Kleurrijk broodje

Het broodje Kika is een XXL broodje met sla, een sitostick, jambalasaus en bosuitjes. ‘Een heel kleurrijk broodje’, vindt De Koe. Het broodje kost €4,95, waarvan 2 euro naar Kika gaat (Stichting Kinderen Kankervrij). De Passage nam contact op met de stichting, die enthousiast reageerde en campagnemateriaal opstuurde om de zaak mee aan te kleden. Het broodje is de gehele maand december verkrijgbaar bij De Passage.

Bedrijven benaderd

De Snackpoint-ondernemer heeft de opdracht aangegrepen om zijn stagiaire iets van het ondernemerschap mee te geven. ‘We hebben bedrijven benaderd met de vraag of ze aan het project mee wilden werken door iets te sponsoren. We kregen Mora daarin mee, die heeft een aantal dozen geschonken zodat we de kostprijs laag konden houden.’ Ook de school van Judith Boorsma, voor wie de stage bij Snackpoint De Passage inmiddels achter haar ligt, besteedt aandacht aan de actie

Kostprijsberekening en marketing

Menno de Koe werkt al jaren met stagiaires in zijn erkende stagebedrijf, zowel van Terra VO Wolvega als met jongeren uit het speciaal onderwijs. ‘En ik wil ze meer bieden dan alleen patat leren bakken. Voor dit broodje heeft ze geleerd over inkoop, kostprijs- en winstmargeberekening, productontwikkeling en marketing. Dat is goed voor haar algemene ontwikkeling.’

Algemene ontwikkeling

De ondernemer geniet van de progressie bij jongeren die bij hem stage lopen. ‘Ik zie ze vaak helemaal veranderen. Iemand komt binnen als stil meisje, leert omgaan met gasten en medewerkers en gaat helemaal opgebloeid weer weg. Dat is goed voor hun algemene ontwikkeling, en ik vind het leuk om daar een rol in te spelen.’