De Hoeve oogst waardering ondanks nederlaag

De Hoeve - De Hoeve/Due Amici Fitness verloor met 17-24 van Heerenveen. Ondanks het verlies klonken er waarderende woorden voor de prestatie en inzet van de roodgroenen.

Vergeleken met de week ervoor tegen Nic. kwam De Hoeve veel beter voor de dag. Patrick Aalders: ’Heerenveen was in de breedte sterker en met name voor rust via de dames trefzeker. In de tweede helft gingen we gelijk op met Heerenveen. Ondanks het verlies heb ik waardering voor de ploeg. We hebben het goed gedaan, veel beter dan vorige week.’

Aalders moest noodgedwongen opnieuw sleutelen aan de basis. Astrid Logtenberg was nog niet hersteld van haar achillespeesblessure. Zij werd vervangen door Hester Dekker. Daar kwam bij dat Tjamme Hoeksma en Jeroen Olijslager op de laatste training geblesseerd raakten. Met Klaas Anne Bakker en Leon de Vries verschenen twee geroutineerde vervangers binnen de lijnen.

Leon de Vries opende de score uit een eigen verdiende strafworp. Heerenveen maakte via een korte kans snel gelijk. Rond de vijfde minuut werd er met scherp geschoten. De Feansters deden dat als beste en zetten een 2-5 voorsprong op het scorebord. Daarna viel de score even stil. Klaas Anne Bakker verkleinde tot 3-5. Heerenveen ging door en nam het initiatief. Dat leidde tot een 7-14 tussenstand.

Na de hervatting zag het er anders uit. De Hoeve scherpte het collectieve verdedigen aan. Dat pakte goed uit. De Hoeve hield gelijke tred met Heerenveen, dat minder gemakkelijk tot scoren kwam. Bedreigend was het echter niet. Het verschil was al in de eerste helft gemaakt. Bij De Hoeve werd Maaike Otten in de tweede helft een aantal keren aanvallend ingewisseld. Het eindsignaal klonk bij 17-24.

Voor De Hoeve scoorden: Klaas Anne Bakker 4, Edwin Logtenberg 3, Leon de Vries 3(1), Lianne Ballast 2, Sietse Hensbergen 2, Hester Dekker, Maaike Otten en Rosalin Wemmenhove.