Beelden in Noordwolde zijn schoon voor komst Sinterklaas

Noordwolde - De beelden in het centrum van Noordwolde staan er weer spic en span bij. Bestuursleden van plaatselijk belang De Eendracht zorgden daar hoogstpersoonlijk voor.

‘Het gebeurt eigenlijk elk najaar’, vertelt bestuurslid Fenny Suurd. De beelden door Peter Hiemstra gemaakte beelden zijn dan weer schoon als Sinterklaas en zijn Pieten het dorp bezoeken.

Feestvlaggetjes

Omdat de schoonmakers over een steiger beschikken, heeft de winkeliersvereniging OVN gevraagd of ze op de kruising ook de feestvlaggetjes willen ophangen. Dat werd gecombineerd met de schoonbaakbeurt van de beelden en de brugdelen die herinneren aan de brug van weleer.

Het beeld van de fluitende rietvlechter bij de entree van het dorp is deze keer niet meegenomen. Het beeld is eigendom van de gemeente, die ook het onderhoud voor z’n trekening gaat nemen. Het beeld is verzakt en zal worden rechtgezet.

Fluitende rietvlechter

Ook is het de bedoeling dat het voor Noordwolde karakteristieke beeld (gemaakt door Maria van Everdingen) ’s avonds verlicht gaat worden. ‘Dan valt het veel meer op dan nu’, voorspelt Fenny Suurd. Via Facebook had De Eendracht gevraagd of de fluitende rietvlechter niet verplaatst moest worden naar het Tramhalteplein. Uit de reacties werd duidelijk dat daar weinig animo voor bestaat. Daarom blijft het beeld langs de Dokter Mulderstraat staan.