SCO wil snel zaken doen

Oldeholtpade - SCO begint zaterdag 16 november om 20.00 uur aan het zaalseizoen met een duel in De Steense tegen Wageningen. ‘Snel proberen punten te pakken om afstand te nemen van de twee degradatieplaatsen’ noemt Riko Kruit als doelstelling.

De zaal vereist een ander spelletje vanwege de schotklok. Mede daardoor riep Wageningen na het duur puntverlies tegen SCO meteen: ‘In de zaal zijn ze met hun behoudend speltype kansloos tegen ons.’ Britt Rottink is na lang blessureleed weer van de partij en Kim van Dalen kende een goede voorbereiding. Toch zit de ziekenboeg nog overvol door blessures van Kevin Sierdsma, Femke van Zwol, Anouk Hoekstra, Janet Woudstra en Henk Jan Bakker. Daarnaast revalideert Melvin Frieswijk van zijn knie-operatie. Hoewel de revalidatie voorspoedig verloopt moet een sterktescan eind december uitwijzen of hij begin van 2020 weer voorzichtig aan korfballen mag denken.

Rechterrijtje

Dit blessureleed, en het stoppen van puntspeler Menno de Vries die zijn korfbalschoenen inruilde voor voetbalschoenen, maakt dat het linkerrijtje wellicht te hoog gegrepen is voor de blauwhemden . De verwachting is dat Wageningen, Dalto-Driebergen, het uit de Korfbal League gedegradeerde Deetos-Dordrecht en Oost-Arnhem voor het linkerrijtje gaan en SCO met DSC- Eindhoven, Odik-Barneveld en Sparta-Zwolle het rechterijtje vormen. Een stunt in de openingswedstrijd zou dan ook bonuspunten opleveren.