Expositie over de Aarde in Kijkzaal Wolvega geopend

De expositie over de Aarde in Kijkzaal in Wolvega is vrijdagmiddag geopend door Bas van der Ven, directeur van de bibliotheek Zuidoost Friesland.

Wat speelt zich af op de aarde waar wij dagelijks op lopen en van leven? Dat is de vraag waar door beeldend kunstenaars Trix de Waal en Els de Niet zich voor deze expo mee bezighielden.

De kleuren die tevoorschijn komen als je simpelweg een spade in de grond steekt, van steenrood tot diep zwart veen. Gewoon langs de kant van de weg en in de tuin. Wat is er te vinden in de bossen, wat kan er met de bast van een boom gedaan worden?

Verf van zand

Trix de Waal maakte verf van verschillende soorten aarde. Zij laat verfproeven zien en de abstracte schilderijen die zij ervan gemaakt heeft.

Els de Niet is de bossen ingedoken en heeft stukken hout mee naar huis gesleept waar dieren in te zien zijn en heeft houtskool gebruikt om met de structuur van een boomschors een Schorsman te maken. De expositie laat veel verschillende materialen en technieken zien die allemaal te maken hebben met de aarde. De tentoonstelling is bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.