Nieuw restaurant Bruisss in Lenna wil verbinden

Wolvega - De afgelopen maanden is er hard gewerkt in en rondom Lenna in Wolvega. Het appartementencomplex ondergaat een grondige renovatie. Naast het opknappen van de appartementen is er een geheel nieuw restaurant in het oude hotelgedeelte gerealiseerd.

Zaterdag 9 november opent Bruisss haar deuren voor publiek. De officiële opening door burgemeester Van de Nadort is om 11.00 uur. Daarna is er gelegenheid om het nieuwe restaurant ‘te proeven’ en Lenna 2.0 te ontdekken. Er is een optreden van shantykoor Stuyvesant Sailors.

Zaterdag wrdt niet alleen het restaurant Bruisss geopend, maar belangstellenden kunnen zich ook op de hoogte stellen van al het andere wat Lenna te bieden heeft. Zo zijn er kraampjes van alle partijen die het wonen in Lenna mogelijk maken. Ook een modelwoning kan worden bezichtigd.

Ontwikkeling van medewerkers

Bruisss is een maatschappelijk georiënteerd gastvrijheidsconcept en werkt samen met alle andere participanten in Lenna en diverse externe organisaties. Daarbij staat ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel. Bruisss werkt samen met scholen uit de regio (leerlingen en stagiaires), geeft mensen de kans om werkervaring op te doen (samenwerking met UWV en gemeente Weststellingwerf), biedt cliënten met een licht verstandelijke beperking een dagbesteding (Uniek Talent) en werkt samen met vrijwilligers.

Door zo te werken ontstaan er verbindingen: tussen jong, oud, bewoners van Lenna en mensen uit de buurt.

Bruisss is het kloppende hart van Lenna. Zo is er bijvoorbeeld een voor bewoners altijd toegankelijke gemeensschapruimte.

Ambachtelijk bereide maaltijden

In het restaurant worden ambachtelijk bereide maaltijden geserveerd en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het restaurant is gesitueerd op de begane grond en biedt uitzicht over de landerijen rondom Lenna.

Bij mooi weer kunnen bezoekers van het restaurant zitten op een nieuw aangelegd terras.

Bruisss is niet alleen bedoeld voor bewoners van Lenna, maar het restaurant is ook vrij toegankelijk voor mensen uit de omgeving. Ook faciliteert Bruisss een plek voor verenigingen uit de buurt om hun activiteiten te organiseren vanuit Lenna.