CDA Weststellingwerf ziet kansen voor Groninger windmolen

CDA Weststellingwerf ziet goede mogelijkheden voor de Groninger windmolen in combinatie met zonnepanelen. Albert Jan van der Wal geeft dinsdag 29 oktober een presentatie over de vijftien meter hoge turbine in Wolvega.

Met een molen achter de stal en zonnepanelen op het dak heeft de boer het hele jaar duurzaam verkregen stroom. Omdat de Groninger windmolen vijftien meter hoog is, past hij goed in het Stellingwerfse landschap, aldus de CDA-afdeling.

Dit type molen mag sinds het akkoord ‘Vernieuwen in vertrouwen’ van provincie Fryslân worden gebouwd. In de provincie Groningen staan de molens al enkele jaren. Elk exemplaar levert jaarlijks ongeveer 33.000 kilowattuur aan stroom. Omgerekend is dat de jaarlijkse stroombehoefte van ongeveer tien huishoudens.

Albert Jan van der Wal van EAZ-wind uit Rijswijk wordt gezien als expert op het gebied van de Groninger windmolen. Hij geeft dinsdag 29 oktober een presentatie tijdens een bijeenkomst van CDA Weststellingwerf in zalencentrum De Rank aan de Kerkstraat in Wolvega.

De bijeenkomst begint om 20.15 uur.