Rosan vertrekt naar Parijs en hoopt als model contract te verdienen

De Blesse – Vandaag (donderdag) vertrekt Rosan Lankman uit De Blesse naar Parijs. Ze hoopt daar op de catwalk een contract als model te verdienen.

Bekijk hier de vlog van Rosan

De 16-jarige VMBO-scholiere van het Linde College doet mee aan de finale van de zogeheten Egeri Tour, een internationale wedstrijd waarbij topmodellen worden gezocht. Uit vijf Europese landen zijn uit zo’n 9000 kandidaten tien meiden geselecteerd. Rosan Lankman is één van hen.

Samen met negen andere meiden gaat de Stellingwerfse voor de eerste plaats. Ook tien jongens strijden om de overwinning. De winnares en de winnaar krijgen sowieso een contract aangeboden.

Trainen voor lopen op de catwalk

De finaletrip is van 17 tot 20 oktober. In Parijs krijgen de finalisten een training voor het lopen op de catwalk en wordt de kleding voor hen uitgezocht. Bovendien is er in de stad een fotoshoot en om fit te blijven, doen de kandidaten mee aan een bootcamp.

De interviews met de finalisten worden in het Engels gedaan. Met haar 1,78 heeft Rosan de goede lengte voor een model. Ook blijkt ze fotogeniek. Hoewel ze de trip naar Parijs ook spannend vindt, hoopt Rosan vooral van het hele gebeuren te genieten.

Net als bekende modellen gaat Rosan voor haar volgers op sociale media vloggen. Vanaf het vertrek in De Blesse op 16 oktober doet ze dat dagelijks tijdens de finale in Parijs op de site van de Stellingwerf. Hierbij de eerste aflevering.