Camper en auto botsen bij Noordwolde

Noordwolde - Een auto en camper zijn dinsdagmiddag op elkaar gebotst in Noordwolde-Zuid. De camper kwam gekanteld in een sloot langs de Nieuweweg terecht.

Volgens de politie gebeurde het ongeval nadat de bestuurder van de VW Up!, die vanaf de Oostvierdeparten kwam, geen voorrang zou hebben verleend aan de camper die richting Noordwolde reed. Op de kruising Nieuweweg met de Oostvierdeparten ging het mis. Door de botsing blokkeerden de voorwielen, waardoor de bestuurder niet meer kon remmen of sturen en in de sloot tot stilstand kwam.

De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De camper eindigde gekanteld in de sloot. Opgeroepen brandweereenheden bleken al snel niet noodzakelijk. Alle inzittenden konden zelfstandig uit de voertuigen komen.

Ambulance werd teruggeroepen

Door ambulancepersoneel is een vrouw nagekeken op mogelijk letsel aan haar nek. Dat bleek mee te vallen waarop de ambulance richting haar post terugkeerde. Op verzoek van de agenten is het medischpersoneel even later toch teruggekomen: een andere betrokken vrouw werd niet goed. Ze is door het ambulancepersoneel nagekeken. Of ze moest worden overgebracht naar het ziekenhuis is niet bekend.

De weg tussen Noordwolde-Zuid en de kruising met de Oostvierdeparten werd geheel afgesloten. Na onderzoek is een berger aan de slag gegaan om zowel de camper als de personenauto af te slepen. Een reinigingsdienst bekommert zich om het vervuilde asfalt.