Wolvegaster krijgt drie jaar cel voor misbruiken buurmeisjes

Wolvega - Een 48-jarige inwoner van Wolvega die twee minderjarige buurmeisjes seksueel heeft misbruikt, is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot drie jaar cel plus een jaar voorwaardelijk.

De meisjes waren acht en elf jaar oud toen ze aan hun moeder vertelden dat ze tijdens logeerpartijtjes bij de buren door de buurman seksueel waren misbruikt. De zaak kwam aan het licht toen het jongste buurmeisje zei dat ze door de buurman was betast. Toen bleek dat ook het oudere zusje hetzelfde vaker was overkomen.

Tijdens de logeerpartijtjes sliepen de meisjes bij de buren op de slaapkamer. Het misbruik vond plaats als de buurvrouw sliep, maar ook als het buurmeisje op bezoek kwam. De rechtbank oordeelde dat de Wolvegaster zich puur heeft laten leiden door zijn eigen seksuele behoeftes en geen oog heeft gehad voor de gevolgen voor de buurmeisjes.

Stoornis

“De slachtoffers zijn waarschijnlijk voor de rest van hun leven beschadigd”, aldus de rechtbank. De rechtbank rekent het de Wolvegaster extra zwaar aan dat de meisjes aan zijn zorg waren toevertrouwd. Volgens een psycholoog heeft de man een pedofiele stoornis, waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is.

De rechtbank bepaalde dat de Wolvegaster een behandeling moet ondergaan die gericht is op het voorkomen van seksuele delicten. Hij mag geen contact opnemen met de slachtoffers en hij komt onder toezicht van de reclassering te staan. Aan een van de meisjes moet hij een schadevergoeding van 2500 euro betalen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Lees ook: Eis: drie jaar cel voor Wolvegaster die buurmeisjes misbruikte