Arjen Bos blijft nu wel overeind

Wolvega - De winst in de Wielerronde van Wolvega bij de amateurs ging naar Arjen Bos. Nadat Bos vorig jaar als één van de koplopers onderuit ging, trok hij zondag wel aan het langste eind.

Jeroen Lute kon als enige lange tijd zijn wagonnetje aanhaken bij Bos. Lute pakte de winst in de Sportklasse.

Het fraaie najaarsweer in combinatie met het in redelijk grote getale op de wedstrijd afgekomen publiek zorgde voor een mooie wedstrijd. Amateurs en renners in de Sportklasse reden in dezelfde wedstrijd, maar wel met een aparte einduitslag.

Al heel vroeg in de koers ontsnapte Arjen Bos. Hij zag Jeroen Lute in zijn kielzog aansluiten. Martijn Ettema probeerde tevergeefs aan te sluiten bij dit tweetal. Het peloton liet de koplopers begaan en zo liep de voorsprong al snel op tot een halve minuut.

Achtervolging

Halfweg koers besloten vijf renners in de achtervolging te gaan. De voorsprong van het duo op kop was inmiddels opgelopen tot veertig seconden. Dit achtervolgende groepje bestond uit Tsjomme Ozinga, Hendrik Poelstra, Evert-Jan Veldkamp, Jurry van der Woude en Joakim Zuidema. Zij verkleinden het verschil tot zo’n 25 seconden. Het peloton (of wat daarvan over was) reed inmiddels al op anderhalve minuut achterstand en werd eerder uit de wedstrijd gehaald.

Solo over de meet

Aangezien de koplopers minimaal een voorsprong van 20 seconden behielden, werd wel duidelijk dat zij om de zege zouden strijden. Ozinga was gelost uit de achtervolgende groep. Bij het ingaan van de laatste twee ronden bleek het tempo van Bos toch te hoog te liggen voor Sportklasse-renner Lute. De eerste plaats bij de Sportklasse was wel voor hem en na anderhalf uur koers kwam Bos solo over de meet in de Van Harenstraat. Hij nam na zijn pech van vorig jaar op sportieve wijze revanche. Bij de achtervolgers sprintten Joakim Zuidema en Jurry van der Woude naar de plaatsen twee en drie bij de Amateurs. Hendrik Poelstra en Miente Steensma mochten naast Lute plaatsnemen op het podium bij de Sportklasse.

Amateurs: 1. Arjen Bos, Bolsward; 2. Joakim Zuidema, Burgum; 3. Jurry van der Woude, Heerenveen; 4. Evert-Jan Veldkamp, Roden; 5. Tsjomme Ozinga, Heerenveen. Sportklasse: 1. Jeroen Lute, Zuid-Scharwoude; 2. Hendrik Poelstra, Hallum; 3. Miente Steensma, Drachten; 4. Michel Warlich, Heerde; 5. Ronald Blei, Zwartsluis.