Restaurant Smink uit Wolvega in top 10 beste nieuwkomers

Restaurant Smink is negende geworden bij TheFork Restaurant Awards 2019. Het restaurant uit Wolvega behoort hiermee tot een van de meest innovatieve en veelbelovende restaurants die het afgelopen jaar geopend zijn.

TheFork Restaurant Awards 2019 is een wedstrijd van het platform TheFork. De jury van de wedstrijd bestaat uit 31 culinaire grootheden uit Nederland die allemaal een recent geopend restaurant mochten nomineren. Het restaurant uit Wolvega was één van de weinige restaurants buiten de Randstad dat meedeed aan de wedstrijd. De winnaar werd gekozen door gebruikers van het TheFork-platform.

3D-printen

Het restaurant is aangemeld voor de wedstrijd door sterrenchef Dennis van den Beld, die zelf sterrenrestaurant Het Roode Koper in Ermelo runt. Restaurant Smink is genomineerd, omdat het draait om Friese gastronomie, de gerechten goed smaken en er gebruik wordt gemaakt van innovaties zoals een 3D-printer.

Winnaar

De winnaar van de wedstrijd is de Haarlemse Frenchie, een buurtrestaurant waar naast lekker eten veel aandacht is voor Franse Bulldogs. Alle restaurants uit de top tien krijgen een gouden vork. De wedstrijd werd dit jaar voor het eerst gehouden.