Feestelijk corsoweekend in Frederiksoord staat voor de deur. (Corso, deel 1)

Frederiksoord - Corsowagens met gemiddeld 80.000 dahlia's, muziekkorpsen, dans, zang, kindercorso, kermis, mozaïeken, activiteiten voor jong en oud én figuranten die het hele feest compleet maken. Op 14 en 15 september staat Frederiksoord in het teken van het 59e corso en heeft dit jaar als thema 'Feest'.

Corso is een begrip in Frederiksoord en omstreken. Ruim 100 vrijwilligers zorgen elk jaar dat het evenement duizenden bezoekers trekt. Ook dit jaar wordt deze taak vol enthousiasme en betrokkenheid opgepakt onder leiding van voorzitter Joost Ottink, want Corso Frederiksoord verbindt! Inmiddels zijn de meeste mozaïeken geplaatst en zijn de corsogroepen gestart met het prikken van hun wagen. Op vrijdagmiddag zullen ook de kinderen starten met het prikken van hun eigen creatie op de feestlocatie nabij 'De Tuinen'. 

Dit jaar zijn er 12 corsogroepen actief met het bouwen van een wagen. De onderwerpen variëren van Halloween tot kerstfeest en van Zwarte Cross tot Carnaval. Samen met het kindercorso en verschillende muziekkorpsen zullen zij een feestelijke rondgang verzorgen op zaterdag 14 september vanaf 13.30 uur. Het verlicht avondcorso start om 20.00 uur.

Op zondag 15 september zijn de corsowagens te bezichtigen in ‘De Tuinen’ van 12.00 tot 17.00 uur omringt door allerlei activiteiten voor jong en oud. Tevens worden er door de omliggende dorpen mozaïekborden geprikt. Deze zijn te bewonderen middels een mozaïek(fiets)route.