Ambachtelijke Kleischuur Oldelamer gaat van start

Oldelamer - Werken met klei is erg verassend en veelzijdig, voor je het weet heb je net als Linda Rijbroek het virus te pakken.

Dat gebeurde na een onschuldig middagje, met haar handen in de klei te hebben gezeten, bij haar zus. Een aantal cursussen, internet en boeken verder besloot Linda dat dit niet genoeg was. Een jaar later stapte ze elke week op de trein naar Gouda om de Nederlandse Keramiek Opleiding te gaan volgen. Dit is de enige ambachtelijke keramiek opleiding in Nederland.

Passie delen

Na drie jaar op en neer reizen en het behalen van haar diploma wil ze haar kennis en passie delen. Steeds meer mensen ontdekken hoe, in ons tegenwoordig drukke bestaan, bezig zijn met klei een stuk ontspanning brengt. Voor de één is klei een uitlaatklep voor gevoelens en emotie en leidt tot allerlei kunstzinnige vormen en een ander houdt meer van gebruiksgoed. Het kan allemaal.

Met haar kennis van technieken en mogelijkheden en de cursists eigen creativiteit kunnen er mooie dingen worden gemaakt.

Op de boerderij in Oldelamer gaan vanaf 17 september cursussen handvormen van start. Een introductie- en een 10 wekelijkse cursus. Er is open atelier en er zijn diversen workshops van een of meerdere dagen te volgen. Het volgen van draailessen is ook mogelijk.

Open dag op zaterdag 14 september

Belangstellenden kunnen zaterdag 14 september tussen 11.00 en 15.00 uur tijdens de open dag kennis maken met de Kleischuur aan de Kerkeweg 26 in Oldelamer. Degenen die zich dan laten inschrijven ontvangen 10% korting.